Selecteer een pagina

Mensen uit alle lagen van de bevolking genieten van de spanning, het avontuur en het gevoel van vrijheid dat met motorrijden gepaard gaat. Voor sommigen is dit motorrijden een passie en tijdverdrijf die groot genoeg is om te overwegen om van een motorclub lid te worden. Dankzij de criminele bikers groepen zoals de Hells Angels rust er helaas een stigma op het lidmaatschap van een motorclub. Maar veel motorclubs bestaan uit respectvolle en gezagsgetrouwe burgers die gewoon lid van een toegewijde community willen worden. Om zo hun passie voor hun motorfiets te delen.

 

Hieronder vind je de belangrijkste voordelen om lid te zijn van een toegewijde motorclub. 

Voor alle sociale contacten

 

Lid worden van een motorclub opent vaak een heel nieuwe wereld als het gaat om sociale evenementen en een gemeenschapsgevoel. Eén van de belangrijkste doelen om van een motorclub lid te worden is om samen als een groep op pad te gaan. Er is daarbij, dankzij de gemeenschappelijke interesses, de mogelijkheid om vrienden voor het leven te maken. Om vervolgens gezamenlijk naar allerlei gerelateerde evenementen op de motorclub kalender uit te kijken. Veel clubs publiceren daarvoor regelmatig hun eigen nieuwsbrieven of updates op social media. Dit houdt jou op de hoogte van wat er lokaal gebeurt.

Voor het gevoel van ergens bij horen

 

Lid van een motorclub worden biedt je niet alleen de toegang tot een schat aan extra ervaringen die te maken hebben met doen waar jij veel van houdt. Maar het kan je ook een diep gevoel van verbondenheid geven. Lid van een motorclub zijn geeft je het gevoel dat je deel van iets meer dan jezelf uitmaakt. Het gevoel van broederschap dat met het lidmaatschap van een motorclub gepaard gaat, kan ook zeer de moeite waard zijn.

 

Je wordt immers onderdeel van een loyale familie waarop je kunt vertrouwen wanneer jij ze nodig hebt. En op hun beurt kunnen zij op jou rekenen. Het wederzijdse respect, vertrouwen en toewijding zijn enkele van de waarden die vaak in een gezellige motorclub worden gedeeld. Je kunt dit gevoel van saamhorigheidsgevoel zelfs nog wat versterken door allemaal dezelfde uitrusting zoals jethelmen of motorjacks met een logo van de groep te dragen.

Voor het verbeteren van je rijvaardigheid

 

Hoe ervaren je ook bent als motorrijder, er is altijd wel iets nieuws te leren dat je rijvaardigheid kan verbeteren. Als je lid van een motorclub wordt, dan kunnen alle andere leden hun ervaringen, tips en trucs met je delen. Waardoor jouw vaardigheden niet alleen vergroot worden, maar je ook het vertrouwen krijgt om nieuwe rijtechnieken uit te proberen.

 

Het kan bovendien een geweldige kans voor jezelf zijn om jouw eigen wijsheid over te dragen! Het kan absoluut een geweldig gevoel zijn om de minder ervaren motorrijders te ondersteunen en begeleiden in een gebied waar jij veel passie voor hebt.

 

Er zijn zoals je kunt lezen veel voordelen om van een motorclub lid te worden. Een motorclub community geeft jou als individu een steungroep, een doel en de mogelijkheid van hechte vriendschappen. We moedigen jou dan ook zeker aan om er voor het gevoel van broederschap meteen in te springen!