Selecteer een pagina

In een camper is het niet altijd eenvoudig om de apparaten te blijven gebruiken. Hoewel je op vakantie zo veel mogelijk afgezonderd wilt zijn van het dagelijkse leven, wil je toch ook gemakken ervaren. Hiervoor heb je een goed werkend elektriciteitsnetwerk nodig in jouw camper. De juiste benodigdheden zijn dan wel een vereiste. Alle benodigdheden voor het aanleggen van een goede elektriciteit kan je vinden bij een professional als https://camper-elektra.com/. En waar kan je nog meer aan denken om alles te vereenvoudigen?

Een veilige elektriciteit voor in de camper

Op vakantie hoef je niet altijd over de dagelijkse werkzaamheden na te denken. De schoonmaak van een heel huis is niet nodig en ook hoef je niet voortdurend bereikbaar te zijn voor werk. Er zijn echter wel mensen die voor langere tijd in een camper rondreizen en hun werkzaamheden vanuit heel de wereld verrichten. Vooral in het laatste geval is het van belang dat de elektriciteit goed werkt. Je kan hiermee namelijk voorkomen dat een van jouw apparaten niet naar behoren werkt. Ook moet je zorgen dat alles veilig is. Kortsluiting en oververhitting wil je immers voorkomen als je onderweg bent naar een volgende bestemming.

De juiste bedrading aanleggen

Je moet er dan als eerste voor zorgen dat je de bedrading goed aanlegt. Hiervoor heb je niet alleen de draden nodig, maar ook de connectoren en zekeringen. Houd hiervoor een elektra schema aan. Hierin zie je precies waar je alles aan moet sluiten, maar ook wat je allemaal nodig hebt om een goed systeem te installeren waar je gebruik van kan maken. Jouw energiebehoeften komen hier om de hoek kijken. Want hoeveel energie verbruik je met de apparaten die je te allen tijde bij je wilt hebben op vakantie? En welke extra voorzieningen wil je in de camper hebben? Zet alles vooraf op een rij, zodat je gericht jouw aankopen kan doen.

Meerdere functies voor jouw elektra

Wanneer je de stekker apparaten wilt gebruiken in een camper moet je hier ook een goed apparaat voor aanschaffen. Alle accu’s die je op wilt laden of de apparaten die je erin wilt gebruiken moeten immers van stroom zijn voorzien. Hier kan de Victron MultiPlus jou bij helpen. Het is een apparaat met meerdere functies. Zo dient het als omvormer, acculader, omschakelautomaat en PowerAssist. Hiervoor moet je wel de basisprincipes van de elektra in jouw camper kennen, zodat je voor een goede installatie zorgt.

Een goed model voor iedere camper

Om ervoor te zorgen dat de Victron MultiPlus goed bij je past, moet je weten waar je allemaal op kan letten. Ieder model is voorzien van bepaalde cijfers, zoals 12/2000/80. Het eerste getal staat voor de systeemspanning en is bedoeld voor een bepaald aantal volt. Het tweede getal geeft het vermogen van de omvormer aan. Het laatste getal is de stroomsterkte van de acculader en geeft het maximum aan dat het apparaat kan dragen. Ieder model kan dus weer op een andere manier bij jouw camper passen.